Nytt år, nya möjligheter!

År 2020 innebär kamp, organisering, utveckling och modernisering! Det är jätteviktigt att du och dina kollegor vet vad som händer – varför och när, samt vart ni hittar information om detta!

Det kommer att hända en hel del även år 2020 – både stora och små saker och det är viktigt att du känner till vad, hur, varför och när. En av vårens största händelser är avtalsrörelsen. När den drar igång ordentligt så kommer det spridas all möjlig information om dess utveckling, innehåll och strategier. Detta genom alla möjliga olika plattformer och med minst två olika utgångspunkter och mål – nämligen Fackets och Arbetsgivarnas. Vilken information som når just dig är individuellt och det är inte alls säkert att den information som vi vill nå ut med, når enda fram till dig. Därför är det också bra att veta vart du kan få tag på all information!
På klubbens hemsida sekosthlmva.se kommer du kontinuerligt att hitta den information som går att delge, om avtalsrörelsen. De förtroendevalda på din arbetsplats kommer också att ha en hel del infomation att dela med sig av. Självklart kommer även information och lokala kampanjer att ske på Facebook och på Instagram – och debatter att delas på Twitter.
Årets första halvår kommer även att innebära årsmöte, Internationella Kvinnodagen, Kollektivavtalets Dag och första maj. Men våren och resten av året kommer också att innebära mindre men minst lika viktiga händelser i form av kampanjer, träffar, nätverk, aktiviteter och tillställningar. Allt detta kommer du att hitta på hemsidan! Större aktiviteter och specifika enheter har egna flikar. Andra flaggas det för på första sidan, i nyhetsbrevet och i den digitala kalendern.
Information om ditt medlemskap, dina försäkringar, kollektivavtalet, fackliga studier, lokal verksamhet, klubbens styrelse och anställda finns också på hemsidan. Likaså klubbens alla kontaktuppgifter. Du kan ta kontakt via telefon, sms, mail, Facebookchatt eller direktmeddelande på Instagram.
På Facebook delar vi dagligen fackliga och fackpolitiska artiklar, viktiga händelser och ställningstaganden inom Seko och LO. Lokal information och aktiviteter. Det gör skillnad för kollektivet om du gillar och delar det vi lägger upp på vår Facebooksida, så gör jättegärna det kontinuerligt!
På Instagram lägger vi upp bilder ifrån arbetsvardagen, händelser och kampanjer samt ger mer specifik information via stories. I höjdpunkter hittar du lokal information. Några av våra större hashtags är #sekovagoanlaggning #klubbenfördig #mervärde #medlemsvård #sekovägenframåt #E210 #ungavuxnaiseko och #kvinnoribranschen. I avtalsrörelsen har Facket den gemensamma #avtal20 – gilla gärna inläggen även på Instagram.
Twitter är en kanal som är jätteviktig att vara aktiv på under både val och avtalsrörelser, så självklart kommer vi att vara jätteaktiva på Twitter under avtalsrörelsen! Retweeta gärna inläggen för att förstärka den fackliga kampen!

Har du ännu inte bekantat dig och etablerat dig i sociala medier?
ABF börjar 2020 med flera bra grundkurser för nybörjare.
Läs mer på https://abfstockholm.se/kurs/nyhet-datorverkstaden-kommunikation-via-sociala-medier-2/