Varför facket?

Ett litet ord på vägen...
"Till Dig som valt att inte vara medlem i facket
    Det måste vara skönt att kunna gå till jobbet och veta att Du inte är underbetald, eftersom Dina arbetskamrater har sett till att Du får en skälig lön för ditt arbete.
Det måste dessutom kännas underbart, att Du slipper börja jobba klockan fyra på morgonen, utan kan dra Dig i sängen i ett par timmar till. Du kan dessutom ta Dig en rast då och då, det har Du, Dina arbetskamrater att tacka för.
    När de ändå var i farten, såg de till att göra Din arbetsplats så säker, så att Du inte skulle kunna skada Dig. De har till och med ordnat så att tvättmedlet, Du använder när Du tvättar skiten av Dig efter dagens slit, är fri från kemikalier.
Och Du, Du måste väl ändå erkänna, att det är skönt med fem veckors semester. Med lön för alla semesterdagarna. Och skulle Du bli sjuk, Din stackare, så har Dina kamrater sett till att Du får sjuklön och att det finns en företagshälsovård, som Du kan vända Dig till.
    Sen för all del, så har de fixat så att Du slipper stå och jobba i T-shirt och jeans. Och Du slipper krossa Dina tår, för Dina arbetskamrater har ordnat gratis skyddskor till Dig. Men om Du trots allt skulle arbeta på egen hand, och skada Dina fingrar, så kan Du alltid ha nytta av TFA-försäkringen. Då får Du plåster på såren för sveda och värk, Dina arbetskamrater verkar ha tänkt på allt.
Skulle Du bli långtidssjuk, men det kan väl aldrih hända Dig, så kan Du utnyttja AGS-försäkringen. Dina kamrater har sett till att Du har en extra sjukförsäkring, som ger Dig 10 procent högre sjukpenning upp till ett helt år.
    Här ser Du så omtänksamma Dina arbetskamrater är mot Dig. Det är bara synd att Du skiter i dom. När Du en gång blir gammal och ensam, så kommer Du att minnas Dina föredetta kamrater. För det är ju de som fixat så att Du får en extra slant även nu, via avtalspensionen.
Hoppas Du får ett långt och lyckligt liv. Ont i ryggen kommer Du nog aldrig att få, Du har ju ridit på andras ryggar hela tiden!
Hälsningar från
"Dina arbetskamrater""

Okänd person

Kommentera gärna: