Ungdomsträff i klubben

Seko Väg & Anläggning Klubb 210 hade i veckan en ungdomsträff på Skytteholmsvägen i Solna.
Vi fokuserade, denna gång, på att först och främst bjuda in 90-talister, som är klubbens yngsta och nyaste medlemsgrupp!
    90-talisterna blir bara fler och fler i medlemsantal, vilket är jätteroligt - och ju viktigare blir det att dessa får en tydlig gemenskap, samt aktiverar sig. 90-talisterna är yngst nu, men inom en väldigt snar framtid kommer 2000-talisterna ut på arbetsmarknaden och kommer då behöva stöttas upp, av bl.a 90-talister.
Denna ungdomsträff höll på en hel dag och innehöll diskussioner om vilka facket är, vad facket gör - vill - och varför. Vi gick igenom hur den Svenska Modellen fungerar - vikten av kollektivavtal och avtalsrörelsen. Avtals- och medlemsförsäkringar, LO-Ung´s kursutbud - vikten av att aktivera och organisera sig, samt vilka olika uppdrag som finns inom ungdomdverksamheten.
    Men framförallt så fick deltagarna chansen att träffa andra i samma åldersgrupp - byta vardagliga erfarenheter och bilda ett kontaktnät.

Både klubben och klubbens ungdomar ser fram emot att bygga vidare på ungdomsverksamheten, och hoppas på fler träffar inom en snar framtid!;)

Kommentera gärna: